Binnen (middel) grote bedrijven of organisaties is vaak met een zekere regelmaat sprake van fiscaal/juridische vraagstukken. In plaats van het inschakelen van een keur aan adviseurs kan een in-house fiscaal jurist in die situatie zijn meerwaarde bewijzen!

Als in-house fiscaal jurist bij uw bedrijf of organisatie kan mr. H.T.G. (Hubert) de Jong u helpen bij de afstemming van een fiscale strategie, u bijpraten over fiscale ontwikkelingen of een specifiek project uitvoeren. U blijft ‘in control’ en externe fiscale of juridische adviseurs hoeven in beperktere mate te worden ingeschakeld. Uw medewerkers hebben bovendien een rechtstreeks aanspreekpunt voor alle praktische fiscale vragen.

In-house advisering is met name geschikt voor (middel)grote bedrijven en organisaties.

Specifieke ervaring heeft mr. H.T.G. (Hubert) de Jong bij (middel)grote bedrijven en organisaties opgedaan in de volgende aandachtsgebieden:

  • de implementatie van de vennootschapsbelastingplicht bij overheidsorganisaties, zorg- en onderwijsinstellingen;
  • advisering vennootschapsbelasting en fiscale structurering bij overheidsorganisaties, woningcorporaties, zorg- en onderwijsinstellingen;
  • herstructureringen/overnames/due diligence in het MKB+ segment, zowel voor ondernemingen als voor (private equity) investeerders.

Bij aanvang van de in-house opdracht wordt desgewenst een VOG overgelegd.

De modelovereenkomst juridisch advies is van toepassing. Dit betekent dat uw organisatie is gevrijwaard van de verplichting tot inhouding van loonheffing over de vergoeding aan Tax-4 B.V.